1 1 f. [FLL] Art d’escriure i de llegir, coneixement de tot el que ha estat escrit.
1 2 f. [LC] [FLL] Activitat que, per mitjà de l’escriptura, es proposa més un fi estètic que no pas didàctic.
2 1 f. [LC] [FLL] Conjunt de produccions literàries d’un poble, d’un període, destinades a un públic determinat. Literatura grega. Història de la literatura anglesa. La literatura medieval. Literatura juvenil.
2 2 [FLL] literatura comparada Estudi de les relacions diacròniques i sincròniques entre tradicions literàries en diferents llengües i entre aquestes i les diverses arts.
2 3 [FLL] literatura cavalleresca Conjunt d’obres literàries medievals o renaixentistes els personatges principals de les quals pertanyen a la institució de la cavalleria.
2 4 [FLL] literatura de consum.
2 5 [FLL] literatura de l’absurd Conjunt d’obres dramàtiques i narratives, posteriors a 1945, que presenten situacions contràries a la raó o al sentit comú per a mostrar-ne les limitacions.
2 6 [FLL] literatura pastoral Gènere literari que es caracteritza per una idealització de la vida dels pastors i, en general, de la vida camperola.
2 7 [FLL] literatura policíaca Subgènere literari basat en la investigació i la repressió d’actes criminals fetes per les forces policíaques o per l’acció d’investigadors privats.
2 8 [FLL] literatura rabínica Conjunt d’obres de literatura hebraica, escrites en hebreu i en arameu, que recullen les opinions dels rabins sobre qüestions legals o bé col·leccions d’ensenyament o de tradicions atribuïdes a rabins notables.
3 f. [LC] [FLL] [PE] Producció o estudi d’obres literàries, especialment com una ocupació. Es dedica a la literatura.
4 f. [FLL] Escrit o parlament que divaga entorn d’un tema concret, del qual desatén la part pràctica o interessant. Tot això que dius no és més que literatura.
DIEC (Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada